Frivolite, cu accentul pe „e”. Bijoux Cristina creeaza in aceasta tehnica. Cu accentul pe munca, delicatete si splendoare.

Este foarte bine ca ati accesat aceasta pagina azi. Pentru ca vom invata impreuna despre o tehnica deosebita de lucru, veche si migaloasa, deci cu atat mai valoroasa. Aceasta tehnica, ne spune Wikipedia, dateaza de la inceputul secolului al XIX-lea. Frivolite (cu accentul pe e)  se referea la natura pur decorativă a obiectelor textile. Tehnica frivolite a fost dezvoltată pentru a imita punctul de dantelă. Aceasta dantela se lucreaza cu o suveica din lemn, fildes, otel, sidef, baga, portelan, mai ales din plastic in prezent. Extem de emotionant, aflam de pe acest site ca insasi M.S. Regina Elisabeta a Romaniei lucra in aceasta tehnica, la fel ca multe domnite si regine dealtfel. Va rog sa nu ezitati sa descoperiti mai multe dand click pe link-ul site-ului, lectura acelui articol va va produce multa placere, poate si nostalgie pentru niste vremuri sigur mai bune. In acelasi timp, va recomand sa priviti macar primele minute din acest tutorial pentru a urmari o doamna romanca lucrand efectiv in aceasta tehnica, explicandu-ne-o.

Cristina Bijoux despre care scriu astazi aici imi spune ca materialele din care sunt executate de obicei dantelele sunt bumbacul si matasea. Ea innobileaza dantela pe care o face cu  margele de nisip si perlute. Voi include in colajul obisnuit de prezentare a celei pe care am promovat-o in articol un set de fotografii reprezentative si o fac spre bucuria mea si a voastra, a noastra a tuturor celor care am vrea daca nu sa fim, macar sa ne simtim ca niste domnite. Mai fac aceasta si pentru ca realizarile ei vorbesc mult mai bine despre Cristina Bijoux decat o pot face eu vreodata. In bara laterala a blogului, deja stiti, veti gasi un banner publicitar permanent cu legatura catre pagina sa de prezentare pe facebook, „premiul” meu pentru Cristina. Va multumesc daca mi-ati urmat sfaturile din articol, va multumesc si pentru interes, si nu uitati: Sustinem lucrul facut de mana! (Pentru a ma documenta pentru acest articol am citit printre altele reportajul pe care vi l-am subliniat mai sus si succintele informatii de pe Wikipedia.)

Această prezentare necesită JavaScript.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s